historiaglimtar.blogg.se

Historieblogg, Sverige & världen

Historiaglimtar

Publicerad 2014-12-27 17:41:00 i Information,

Hejsan!
Som ni säkert märkt så har det varit en ganska lång paus på Historiaglimtar ett tag. Jag får be om ursäkt för det och hoppas att ni är förstående.
Jag har varit på resande fot, haft mycket med annat som tagit över & det som är mest annorlunda. Jag har bytt bloggportal. Notera att min adress också är ändrad. Numera är det: historiaglimtar.blogg.se som gäller.
Saken är den att jag var trött på det gamla stället som jag bloggade på om historia. Jag fick inte ut något av alla funktioner, det var krångligt med bilderna, texten ändrade stil och bokstäverna "kladdade" ner varandra. Ni vet, helt plötsligt, mitt i ett ord så ändrades stilen till kurvig eller tjock. Allt det irriterade mig och det såg helt enkelt himla oproffsigt ut. Historia ska ju vara förstklassigt. Eller hur?
 Mina gamla inlägg går inte att flytta över alla på en gång. Och det vore lite lustigt att skriva om allting igen..
Så jag har bestämt att de gamla inläggen får blandas med de nya. De kommer upp då & då.
Min mejl, förresten. Ni kan fortfarande nå mig där. Tack för alla fina mejl och frågor jag fått. Så om du har en fråga, tveka inte att mejla mig och fråga på: Historiaglimtar@gmail.com
 
Har du Instagram? Glöm då inte att följa mig! @sverigeshistoria
Där får du reda på när ett inlägg kommit upp och det kommer att komma lite små-inlägg. Jag kommer även börja med små omröstningar då & då.
 
Men nu hoppas jag att allt är igång igen och att det fungerar som det ska. Hoppas ni haft en härlig jul!
Historiska hälsningar Historiaglimtar
 
En kort beskrivning av min bloggs innehåll:
 
Välkommen ombord på mitt skepp. Tillsammans med mina andra passagerer styr vi mot ett öppet hav, av historia. Jag tar med dig till Gustav III:s bröllop, Stockholms slottsbrand 1697, Sveriges stormaktstid, antikens Grekland, Vikingarnas värld med asagudarna, när Gustav Vasa for till Dalarna, drottning Kristinas abdikation, Titanics undergång, Vasaskeppets historia, Egyptens pyramider, medeltidens torg och mycket, mycket mer!
Få svar på frågor, exempel: Vem pryder våran 100-lapp?
Jag tipsar även om museum, slott, borgar, böcker och filmer. Allt om historia.
Så klicka dig in hit och kom in en värld full av våran historia!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Välkommen ombord på mitt historieskepp. Här tar jag med dig på en resa till allt från vikingarnas stugor, medeltida torg, strider under de båda världskrigen, Alfreds Nobels testamente, Vasaskeppet, vi dyker in i historiska garderober, blir vittne till mordet på Gustaf III, Vasas kamp om kronan, är med svenska armén under Stormaktstiden och när de tågade över isen till Danmark. V iträffar på kungar & drottningar, författare, mäktiga familjer och besöker slott, historiska byggnader och mycket, mycket mer. Du kan nå mig på: historiaglimtar@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela